Editura Hoffman foloseste cookies. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform termenilor și condițiilor.

Insula - Mihail Sebastian

Insula - Mihail Sebastian
Mihail Sebastian
Format: 13 x 20
Număr pagini: 96
ISBN: 978-606-46-0164-3
Anul apariției: 2018
Disponibilitate: În stoc
12,00 Lei Fără TVA: 11,43 Lei
Cant: Adaugă în coş

   În piesa de teatru Insula, a lui Mihail Sebastian, rămasă neterminată, asistăm la un soi de joc între aparenţă şi esenţă, un joc oferit de personajele principale, Manuel, Bob şi Nadia, care nu sunt altceva decât trei feţe ale creatorului. Ajunşi într-o situaţie limită, cei trei eroi sunt foarte săraci, fără hrană, fără bani pentru chirie, fără posibilitatea de a munci, sunt priviţi cu suspiciune, se crede că toate acele lucruri pe care le-au vândut ar fi furate sau că nu sunt cei ce pretind a fi în actele ce le  posedă. În această dramă, fiecare dintre ei, vine să împlinească, prin existenţa sa, un gând al lui Mihail Sebastian: Ce greu e să comunici cu oamenii, circulă tot felul de imagini şi de idei despre tine însuţi. Nu ştii de unde vin, cum au luat naştere, pe ce se sprijină. Nici măcar nu le cunoşti şi între timp, viaţa ta adevărată e ca o insulă.

   Premiera piesei Insula a avut loc la Teatrul Municipal, în 17 septembrie 1947. Directorul de scenă, Mircea Șeptilici, a încredinţat rolul dactilografei actriţei Sara Manu, al directorului agenţiei de voiaj actorului Mircea Balaban, rolul proprietăresei a fost jucat de actriţa Nela Mircescu, al agentului de poliţie a fost interpretat de R. Anghelescu, rolul bătrânului de Nae Ștefănescu şi cel al tânărului lucrător a fost încredinţat actorului Puiu Hulubei. Personajul Lopez, absent în cele două acte ale piesei scrise de Mihail Sebastian, apare în continuarea realitată de Mircea Șeptilici, şi rolul îi este încredinţat lui N. Sireteanu.

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...