Editura Hoffman foloseste cookies. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform termenilor și condițiilor.

In ostrov la marea alba

In ostrov la marea alba - Emil Lungeanu
Emil Lungeanu
Editura: Hoffman
Format: 13 x 20
Număr pagini: 114
ISBN: 978-606-46-0833-8
Anul apariției: 2020
Disponibilitate: În stoc
18,00 Lei Fără TVA: 17,14 Lei
Cant: Adaugă în coş

Coperta

Sorin Ilfoveanu, WEB

„Simbolistică inconfundabilă, criptată în semne primitive, din matricea subconştientă, de moştenire arhaică, ridicată în vibraţie profundă de modelul icoanei bizantine. Desen şi pictură într-o libertate de expresie mistuitoare prin sugestie şi transfer de mistic.”

„Măiestria constructivă a romancierului se dovedeşte, încă o dată, de o inventivitate admirabilă... Această carte de o sută de pagini este mai încărcată de istorie autentică decât trilogia Fraţii Jderi de Mihail Sadoveanu ; nu este vorba de-o comparaţie propriu-zisă, fiindcă nu se potriveşte în multe privinţe, ci de conciziunea şi modernitatea naratorului talentat de la începutul mileniului trei.”  (Ion C. Ştefan)

     „S-ar putea spune, într-un sens, că acuitatea percepţiei este aceea care atrage cititorul în primul rând, cadrul în care se desfăşoară povestirea – fortificaţiile cu tranşee ale unui război ciudat, gerul aspru, dominator, apoi oamenii cu încordările şi epuizările lor nervoase – aducându-ne vag în minte povestirile lui Hemingway şi Steinbeck... Puţini scriitori manifestă o atât de subtilă înţelegere a mentalităţii unor prizonieri aflaţi într-un spaţiu fără de ieşire, o atât de bună memorie documentaristică şi o atât de eficientă capacitate reconstitutivă a vieţii de război, într-o narare rapidă, tensionată şi pe alocuri arhaică, text purtător al unui mesaj mult mai generos adresat fiinţei umane, spre conservarea propriei identităţi spirituale.”  (Tudor Cicu)

      „O străfulgerare epică de un lirism răvăşitor.” (Paula Romanescu)

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...