Editura Hoffman foloseste cookies. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform termenilor și condițiilor.

Ucenicii sfantului Antonie - Damian Stanoiu

Ucenicii sfantului Antonie - Damian Stanoiu
Damian Stanoiu
Format: 13 x 20
Număr pagini: 154
ISBN: 978-606-46-0010-3
Anul apariției: 2018
Disponibilitate: În stoc
16,00 Lei Fără TVA: 15,24 Lei
Cant: Adaugă în coş

   Prozatorul s-a născut, pe numele de mirean Dumitru Stănoiu, la 3 aprilie 1893 în comuna Dobrotinet, judeţul Olt şi a murit în Bucureşti la 8 iulie 1956. După multe peregrinări şi ezitări (biografia lui avînd multe puncte comune cu cea a scriitorilor Panait Istrati şi Tudor Arghezi), Damian Stănoiu intră în mînăstire „nu pentru a căuta sfinţi în viaţă sau împins de un surplus de credinţă", ci pentru a pune capăt sărăciei care îl măcina de mai mulţi ani. Pentru scrierile sale anticlericale va fi mai tîrziu caterisit. Ultimii ani din viaţa sa i-a consacrat revederii întregii opere, pentru ediţii definitive, şi redactării amintirilor.

   Având o structură morală asemănătoare cu a unora dintre eroii săi, prozatorul, în multe din personajele scrierilor sale, ca şi Camil Petrescu, s-a zugrăvit pe sine. Dealtfel ne-o mărturiseşte singur în „Cuvântul înainte” la volumul Ucenicii sfântului Antonie: „Bunul Dumnezeu a vrut să facă om care să-i semene întru totul — şi n-a reuşit… Eu, dimpotrivă, m-am trudit aproape treizeci de ani să creez un om care să nu-mi semene — şi tot zadarnică mi-a fost osteneala…"

ION NISTOR

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...