Editura Hoffman foloseste cookies. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform termenilor și condițiilor.

Mirona - Cella Serghi

Mirona - Cella Serghi

Coperta

Doru Cristian Deliu

Expozitii personale: 1997 Craiova, 2002 Art Jazz Club Bucuresti, 2003 Atelier 35 Bucuresti.

Expozitii de grup: 2003 Sala Radio, 2004 Palatul Mogoșoaia, 2004 Casa Americii Latine, 2004 Chișinau, 2005 Varsovia, Kiev.

Cella Serghi
Format: 13 x 20
Număr pagini: 452
ISBN: 978-606-46-0623-5
Disponibilitate: În stoc
19,00 Lei Fără TVA: 18,10 Lei
Cant: Adaugă în coş

Cartea Mironei, care a apărut, în 1950, sub titlul Cad zidurile, „roman al unui roman, sau jurnal al unui roman”, cum îl va numi Perpessicius, s-a bucurat de mai multe ediţii. „Mirona este mai mult decât un roman, este un destin tulburător şi captivant, este experienţa unei vieţi trăite cu pasiune, experienţă din care se naşte actul suprem al creaţiei în retorta unui magician. Dragostea, dar şi renunţarea, bucuria, dar şi dezamăgirea, satisfacţia, dar şi nemulţumirea, Mirona – cum se va numi cartea în cele din urmă – este – în pofida densităţi epice – un poem închinat dragostei, aspiraţiei către puritate, adevăr şi frumos.”
„În ea răsună obsedant ecoul războiului, conferind complexitate şi prestanţă unui personaj feminin de o deosebită frumuseţe morală şi de o netăgăduită autenticitate” (Nicolae Barbu, revista Cronica).
Emil Manu: „Cella Serghi surprinde o epocă într-o sinteză simbolică: pe de o parte biografia eroinei se confundă cu a unei generaţii, pe de alta teritoriul de cantonare a temei e întregul continent european, cutremurat de atâtea tempeste şi implicat în atâtea efervescenţe.”
Valentin Taşcu, în revista Familia: „Cella Serghi a programat în acest roman un proces de obiectivitate, menit să anuleze rezervele unor critici.”
Ca să nu mai puie la îndoială fantezia, puterea de invenţie, am răsturnat toate datele din biografia Dianei şi i-am creat Mironei o familie la antipodul celei din Pânza de păianjen”
În revista Orizont, numărul 9, martie 1976 Cornelia Rădulescu scrie: „Mirona (1975), romanul Cellei Serghi, ilustrează experienţa transgresării faptului de viaţă în literatură. Dosar al unei opere, „Mirona” este în acelaşi timp dosarul unei epoci. Anii premergători celui de-al doilea război mondial, căci cel care ia contact cu ea, nu e un privitor oarecare, ci un ins cu o sensibilitate aparte, chinuit de întrebarea dacă va putea prinde în cuvinte forţa şi farmecul vieţii”.
„Cella Serghi reuşeşte în acest fel să divulge ceva din însăşi secretul reflectării artistice. Interesant este că o face cu mijloacele artei, ale ficţiunii literare.”
„Este de-a dreptul excepţional felul în care Cella Serghi observă acest mediu, fără satiră inutilă, fără ironie, cu indiferenţă similară felului ei de manifestare!(...) Marian Popa remarca, pe bună dreptate, că romanul este unul din puţinele exemple de fixare reuşită a mediului cosmopolit în literatura noastră. Mă bucură faptul că Ion Negoiţescu o socoteşte o mare prozatoare.”

Cella Serghi - Pe firul de păianjen al memoriei

 

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...