Editura Hoffman foloseste cookies. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform termenilor și condițiilor.

Jurnalul Aurorei Serafim - Sidonia Dragusanu

Jurnalul Aurorei Serafim - Sidonia Dragusanu
Sidonia Dragusanu
Format: 13 x 20
Număr pagini: 240
ISBN: 978-606-46-0295-4
Anul apariției: 2018
Disponibilitate: În stoc
18,00 Lei Fără TVA: 17,14 Lei
Cant: Adaugă în coş

Sidonia Drăguşanu s-a născut la Bucureşti, a debutat în presă în 1933 şi în proză în 1934. De-a lungul carierei a scris mai multe romane, piese de teatru care s-au jucat în teatrele bucureştene şi din ţară până în anii 80, cărţi pentru copii.

A avut emisiuni la radio şi TV. „Jurnalul Aurorei Serafim" este al treilea roman al Sidoniei Drăguşanu, publicat în 1957, la mult timp după debut („Într-o gară mică", 1934) şi chiar după cel de-al doilea roman („Una din noi e de prisos", 1947).

Al patrulea roman („Dragoste rea", 1960) avea să fie şi ultimul, după care s-a dedicat în întregime teatrului şi cărţilor pentru copii. Publicarea romanului de faţă face parte dintr-o iniţiativă mai amplă, a familiei, de reeditare a operei Sidoniei Drăguşanu, în încercarea de a o readuce în atenţia publicului pe una dintre cele mai apreciate autoare din anii 40-60.

„Ne aflăm în faţa unui roman care analizează slăbiciunile societăţii în care trăim. în care o femeie divorţată este curvă. în care un bărbat cu doi copii nu e de luat. în care un doctor fără nicio hangara e mai preferabil decât unul cu doi copii. Suntem într-o formulă foarte falsă despre realităţile vieţii. Romanul asta arată, falsitâţile societăţii." Ioana Crăciunescu, actriţa care a întruchipat-o pe Aurora Serafim pe ecrane, în filmul „Să-ţi vorbesc despre mine" (1987).

„Sidonia Drăguşanu reuşeşte să scrie un roman social despre România anilor '50, împletindu-l într-o foarte frumoasă poveste de dragoste cu final neaşteptat. Cred că vremurile pe care le traversăm constituie momentul ideal pentru republicarea Jurnalului Aurorei Serafim. Indiferent dacă ne place sau nu cu cine rămâne Aurora în final, Jurnalul ei e un roman în care dragostea vindecă şi câştigă într-o epocă dominată de ură de clasă.", Dollores Benezic, www.dollo.ro

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...