Editura Hoffman foloseste cookies. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform termenilor și condițiilor.

Vraji si farmece

Vraji si farmece - George Cosbuc
George Cosbuc
Format: 13 x 20
Număr pagini: 228
ISBN: 978-606-46-0768-3
Anul apariției: 2019
Disponibilitate: În stoc
18,00 Lei Fără TVA: 17,14 Lei
Cant: Adaugă în coş

[Coșbuc] s-a ivit în firmamentul național ca un bolid peste scăpărările lui Vasile Alecsandri și flăcările lui Eminescu. Literatura românească s-ar fi putut opri aci, dar destinele noastre literare au refuzat să rămână încremenite în aceste două bariere.
Cercurile literare din București nu l-au primit în ele cu prea multă prietenie. Era o epocă a unui parnasianism franțuzesc exclusivist și dominat, într-un exces de pauză, de poetul Alexandru Macedonski.
Coșbuc aducea în capitală un poet nou și o poezie nouă. Dar se înțelege că poeții până la el, învechiți și cam gălăgioși, și-au pus repede mâna la gură și au tăcut. Nu se putea într-alt fel, concurența literară fiind slabă în mediocritatea ei. [...]
Între marii poeți de felurite limbi trebuie definitiv așezată poezia lui Coșbuc, o mare poezie nestudiată încă și am constatat că absentă din bibliotecile măcar ale scriitorilor.
În limba noastră românească G. Coșbuc a creat o limbă nouă: aviz facultăților de filologie; căci într-adevăr noul nostru mare poet ne aduce în graiul scris o lume nouă odată cu o limbă nouă.
O tristă inferioritate a noastră - s-o spunem drept și pe față - fusese până mai deunăzi uitarea lesnicioasă a marilor noastre valori. Ele nu se repetă, nici nu stagnează. Se înlănțuiesc și se vor înlănțui la nesfârșit: ardeleanul G. Coșbuc e o verigă de aur.

TUDOR ARGHEZI

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...