Editura Hoffman foloseste cookies. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform termenilor și condițiilor.

Destin, Vol 2 - Dincolo de tipatul pescarusilor

Destin, Vol 2 - Dincolo de tipatul pescarusilor - Ion Saimac
Ion Saimac
Format: 13 x 20
Număr pagini: 184
ISBN: 978-606-46-0661-7
Anul apariției: 2019
Disponibilitate: În stoc
18,00 Lei Fără TVA: 17,14 Lei
Cant: Adaugă în coş

Volumul „Dincolo de ţipătul pescăruşilor”, al doilea din trilogia „DESTIN” propusă de prozatorul Ion Saimac, continuă în mod original acţiunea din volumul publicat anterior, intitulat „Misterele literei V”, al cărui personaj principal era nea Sami, pornit în căutarea fiicei sale Lorena, dispărută în mod misterios de acasă.

Dacă în prima carte naratorul este neutru, evenimentele fiind relatate la persoana a treia, în această a doua carte naratorul este chiar personajul principal, Lorena, care consemnează într-un jurnal întâmplările incredibile în care este implicată.

De altfel, autorul informează cititorii că sursa de inspiraţie a volumului o constituie jurnalul fiicei sale, deşi acţiunea pare mai apropiată de ficţiune decât de realitate, adevărul predomină.

Spre deosebire de „Misterele literei V”, care este de factură poliţistă, cu dese incursiuni în crunta realitate comunistă a momentului, în „Dincolo de Ţipătul pescăruşilor” predominante sunt sentimentul de dragoste înflăcărată pe care Lorena îl nutreşte faţă de iubitul ei Elton, plecat in America, cel care o salvase de la înec, aşa cum reiese din primul volum, sau din pasajele de început ale volumului de faţă şi dorinţa de a face dreptate părinţilor dispăruţi, fapt pentru care se decide să urmeze cursurile Facultăţii de Drept.

Laitmotivul care străbate cartea de la un capăt la altul îl constituie cuvintele premonitorii ale bunicii Roza: „Va veni o vreme când te vei îndrăgosti de doi ochi mari căprui şi-i vei iubi mereu”.

Nicolae ZĂRNESCU

 

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...