Editura Hoffman foloseste cookies. Continuarea navigării presupune acordul dumneavoastră conform termenilor și condițiilor.

51. Povesti moldovenesti

51. Povesti moldovenesti
Radu Rosetti
Format: 13 x 20
ISBN: 978-606-46-1035-5
Anul apariției: 2020
Disponibilitate: În stoc
18,00 Lei Fără TVA: 17,14 Lei
Cant: Adaugă în coş
Povestirile lui Radu Rosetti au fost publicate la Editura „Viaţa românească" din laşi sub titlurile Poveşti moldoveneşti (1920) şi Alte poveşti moldoveneşti (1921).
 
Chiar dacă povestitorul schimbă numele anumitor personaje, mai ales ale protagoniştilor - nume care, de altfel, pot fi restituite de cercetător fără mare dificultate, faptele, moravurile, instituţiile înfăţişate sunt cât se poate de reale şi se coroborează cu sursele documentare care privesc epoca. Unele întâmplări din povestiri vor fi reluate de altfel, în formă condensată, în paginile Amintirilor. Este vorba despre episoade, întotdeauna relevante pentru stările de lucruri şi mentalităţile epocii, care fie au fost reconstituite pe baza documentelor, fie, cel mai adesea, au fost auzite de istoric de la rude şi cunoştinţe din generaţia părinţilor şi a bunicilor — de la care, după propriile mărturii, a încercat încă din tinereţe să obţină o imagine vie a trecutului nu atât de îndepărtat.
Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rea           Bună

Introduceţi codul din imagine:Loading...